Termék részletek


ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó szürke

ÚJ
ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó szürke
 • ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó szürke
 • ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó szürke
 • ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó szürke
 • ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó szürke
 • ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó szürke
34 990 Ft
Készlet:
Rendelhető : 2-5 munkanap
Szállítási díj:
INGYENES

A Nemzetközi Csípődiszplázia Intézet ajánlásával, mert bizonyítottan jó hatással van a baba csípőjének fejlődésére

 • 5 pozícióban egyszerűen használható: elől befelé néző hordozás, elől kifelé néző hordozás, háton hordozás, oldalt hordozás és ültető pozíció
 • Teljes alátámasztást biztosít a babának, extra deréktámaszt a szülőnek
 • 3,5 kg-tól 15 kg-ig használható
 • Önállóan ültető pozícióban is használható, levehető nyálvédő kendővel ellátva
 • A ClevaMama ergonomikus 5 pozíciós babahordozó megkapta a Nemzetközi Csípődiszplázia Intézet „egészséges-csípő” védjegyét. Az ajánlásnak megfelelő használat mellett, elősegíti a csecsemők egészséges csípőfejlődését.

  A legegészségesebb testhelyzet a baba számára, ha combjai oldalra megtámasztva szétterülnek, miközben a csípő és a térd hajlítva van. Ezt a testhelyzetet béka vagy zsoké pozíciónak nevezik.


Elismerten „csípőbarát” babahordozó használata mindig ajánlott.


A comb nem támasztja alá a térdizületet. A csípőízületre gyakorolt erők hozzájárulhatnak a csípődiszplázia (csípőficam) kialakulásához.

csípő másolata
A combok alátámasztják a térdizületet. A csípőízületre ható erők minimálisak, mivel a lábak oldalra széttártak, alátámasztottak és a csípő stabilabb helyzetben van.

Gyakori kérdések és válaszok
Mi a csípődiszplázia (csípőfi cam) és milyen gyakori? 
A csípődiszplázia orvosi kifejezés, a csípőízület instabilitása vagy lazasága. Ez évente több ezer gyermeket érint, és az enyhe instabilitástól a teljes diszlokációig terjed. Minden hat csecsemő közül egynek enyhe mértékű csípő-instabilitása van, ezer esetből 2-3-nak kezelésre is szüksége van. A csípő diszplázia nem egy “születési hiba”, mert semmi sem hiányzik. Ez a lazaság azért van, mert az anyai hormonok segítik, hogy a baba izületei lazák legyenek, és ne sérüljenek a szülésnél. A szülés alatt is ellazulhat, megnyúlhat a csípő. Szerencsére a legtöbb laza csípő természetes módon megszilárdul és megfelelően fejlődik. A megelőzés és a korai diagnózis az egyszerű kezelés alapja, még mielőtt a csípő elcsúszik vagy rossz helyzetben rögzül.

Mi okozza a csípődiszpláziát?

 

 • A leggyakoribb oka a születéskor kialakuló laza csípő, ami a normál hormonok miatt történik, mert ezek segítik ellazítani az izületi szalagokat, hogy megkönnyítsék a szülést.
 • Hajlamosító tényezők: az elsőszülött babáknál (nincs elég hely), lányoknál (lazább izületek), az örökletesség, a farfekvéses szülés, amely megnyújtja a csípőt.
 • Ha a család egyik tagjának csípődiszpláziája van, a kezelésre szoruló előfordulási esély 5-10% a későbbi gyermekeinél (20-ból 1-2).

 

Milyen gyakori a csípődiszplázia? 
Enyhe csípő-instabilitás nagyon gyakori az újszülötteknél, a tanulmányok szerint hat csecsemőből egynél (15%). A csípődiszplázia vagy diszlokáció kockázata az élet első néhány hónapjában a legnagyobb. A kezelésre szoruló csípődiszplázia ezer gyermekből kb. 2-3-at érint. A csípődiszplázia körülbelül négyszer gyakoribb a lányoknál, mint a fi úknál. Farfekvéssel világra jött babák nagyobb valószínűséggel mutatnak csípő-instabilitást, mint a koponyavégű fekvéssel születettek.

Történt valami a terhességem alatt vagy a szülés során, ami miatt kialakult a csípődiszplázia?
Nem. A terhesség vagy a szülés során nincs különösebb óvintézkedés, amely megakadályozta volna a csípődiszplázia kialakulását.

A csípődiszplázia diagnosztizálható a megszületés előtt? 
Nem. A várandósság alatt nincsenek diagnosztikai tesztek, melyek előre jelezhetnék a csípődiszpláziát. Ez egy állapot, amellyel megszületünk, de születés után is kialakulhat.

Mi történik, ha nem kezelik a csípődiszpláziát? 
Ha a kezelés a gyermek 2 éves kora utánra csúszik, a csípő deformitása fájdalmas csípőhöz, kacsázó járáshoz, sántításhoz és izomsorvadáshoz vezethet. Amikor nem kezelik egyáltalán, csontritkulás és más csípő-deformitások is kialakulhatnak már fiatal felnőttkorban.

 • Márka
  Clevamama
  Termék típus
  Kenguruk, Hordozók
  Ár
  30.000-40.000 Ft
  Cikkszám
  7614
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés