eKoala


Sorrend:


Sorrend:

Bioplasztikról

Kukorica, cékla és cukornád – ezek a legfőbb alapanyagai ennek a korszakalkotó újdonságnak. Habár ránézésre megszólalásig hasonlít a műanyagra, kémiai összetételét tekintve merőben különbözik attól. Növényi alapanyagainak köszönhetően biológiailag képes lebomlani, a bomlási idő nagyban függ az anyagvastagságtól és a környezeti körülményektől (hőmérséklet, páratartalom), de töredéke a hagyományos műanyagokénak. Ipari komposztálás formájában a folyamat jelentősen meggyorsítható, azonban Magyarországon egyelőre erre nincs lehetőség. így a tárgyak elhasználódását követően a kommunális hulladéktárolóba kell helyezni azokat, ugyanúgy, mint műanyag vagy fa társaikat. Addig is, míg ott vannak, teljesen ártalmatlanok, nem bocsátanak ki mérgező anyagokat, nem terhelik a földet apró, láthatatlan mikro-műanyagszemcsékkel. És ha végül a termék az égetőben végzi, ebben az esetben annak kell örülnünk, hogy mérgező gázok nélkül történik a megsemmisülés.

És mindenképpen szem előtt tartandó az a tény is, hogy mivel a bioplasztik előállítása során nincs szükség különböző kőolajszármazékokra, lényegesen kevesebb energia szükséges a gyártáshoz, mint a műanyag tárgyaknak.

Tovább fontos megemlíteni, hogy bioműanyag termékeink (is) kiváló minőségűek, hosszú élettartamúak, ezáltal is segítve a hulladékkeletkezés minimalizálását.


Webáruház készítés